Klantenservice Mijn Account Zakelijk

Vellino Rkatsiteli Qvevri 2018

Wijn wordt gemaakt in Qvevri door de methode van maceratie met huidcontact gedurende 6 maanden van de Rkatsiteli-druivenvariëteit, die wordt geoogst in de regio Kakheti. Gekenmerkt door de amberkleur. Er zijn uitgesproken lichte tinten van nieuw geel fruit, perzik en citrus in smaak. Het heeft een evenwichtig einde met gematigde tannines.

  • De wijngaarden worden biologisch geteeld.
  • De druiven worden met de hand geoogst (niet machinaal).
  • Gekweekte gist of welk type gist dan ook wordt niet gebruikt.
  • Geen toevoegingen: suikers, aroma's, wijnsteenzuur of andere chemicaliën.
  • Ongefilterd (kan natuurlijk sediment bevatten).
  • Gefermenteerd en gerijpt in Qvevri (tot 12 maanden).
  • Geen sulfiden toegevoegd voor en tijdens fermentatie, sulfiden worden alleen gebruikt voor bottelen, met een totaal sulfide gehalte 40 mg / l.
Land
Georgië
Regio
Kakheti
Type
Stil Bio-dynamisch
Kleur
Oranje
Druivenras
Rkatsiteli
Smaakprofiel
Mineralig Gebalanceerd
Aroma
Fruit Citrus Perzik
Alcohol percentage
14,5%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Aperitief
Serveer Temperatuur
10 - 12°C
Jaartal
2018
Prijs
€ 15,- tot € 25,-
Flessen per doos
6
actionImage-empty
Vellino Rkatsiteli Qvevri 2018
 
€ 18,50 per stuk
Incl. 21% BTW

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

De wijngaarden worden biologisch geteeld en de druiven worden met de hand geoogst (niet machinaal). Dit wijnhuis gebruikt geen gekweekte gist of welk type gist dan ook. Ze werken geheel zonder toevoegingen: suikers, aroma's, wijnsteenzuur of andere chemicaliën. Door dat de wijnen ongefilterd zijn, kunnen de wijnen natuurlijk sediment bevatten. De wijnen zijn gefermenteerd en gerijpt in Qvevri (tot 12 maanden). Ze gebruiken geen sulfiden voor en tijdens fermentatie, sulfiden worden alleen gebruikt voor bottelen, met een totaal sulfide gehalte <40 mg / l.