Klantenservice Mijn Account Zakelijk

8 Millennium Saperavi Qvevri

Deze natuurlijke, ongefilterde wijn is gemaakt van Saperavi-druiven. Het wordt gekenmerkt door een goed gerijpt druivenaroma, tonen van rijpe kersen, pruimen en gedroogd fruit met goed ontwikkelde tannines. Aanbevolen om te serveren bij gegrild vlees en kaas.

Overige informatie: 

  • De wijngaarden worden bio-dynamisch verbouwd.
  • De druiven worden met de hand geoogst (niet machinaal).
  • Gekweekte gist of welk type gist dan ook wordt niet gebruikt.
  • Geen toevoegingen: suikers, aroma's, wijnsteenzuur of andere chemicaliën.
  • Ongefilterd (kan natuurlijk sediment bevatten).
  • Gefermenteerd en gerijpt in Qvevri (tot 12 maanden).
  • Geen sulfiden toegevoegd voor en tijdens de fermentatie, sulfiden worden alleen gebruikt voor bottelen, met een totaal sulfide gehalte van 40 mg / l.

Beperkte voorraad

Product Aantal
8 Millennium Saperavi Qvevri 4
Type
Bio-dynamisch Stil
Druivenras
Saperavi
Kleur
Rood
Smaakprofiel
Complex Mineralig
Aroma
Kersen Pruimen Gedroogd fruit
Alcohol percentage
13,5%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Kaas Gegrild Vlees
Serveer Temperatuur
16 - 18°C
Jaartal
2019
Prijs
€ 15,- tot € 25,-
EAN-code
0745125947624
Flessen per doos
6
goneisgone
8 Millennium Saperavi Qvevri
Op voorraad
€ 25,00 per stuk
Incl. 21% BTW

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

De geschiedenis en wortels van de Georgische wijnbouw hebben zich in acht millennia ontwikkeld. De oude en unieke Qvevri-methode voor het maken van wijn is bewaard gebleven door de toegewijde wijnbouwers van Georgië en nu kiezen we ervoor om deze met de wereld te delen.

Georgië heeft een ononderbroken traditie van wijnbouw en wijnbereiding. In het hele land groeien meer dan 500 inheemse druivensoorten. Op een locatie nabij de hoofdstad, Tbilisi, ontdekten archeologen keramische vaten versierd met druiven en vonden ze gecultiveerd druivenpollen in de grond. De ouderdom van de site in Gadachrili Gora geeft aan dat Georgiërs al zo'n 8000 jaar wijn maken. Dit is het eerste bewijs van wijnbouw dat ooit is gevonden en heeft ertoe geleid dat experts Georgië de geboorteplaats of geboorteplaats van de wijn noemen.

De Georgische methode voor het maken van wijn, met behulp van een begraven klei vat dat een Qvevri wordt genoemd om de wijn te laten rijpen, is toegevoegd aan de UNESCO-lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. We gebruiken deze oude methode in onze beide wijnmakerijen, 8MILLENNIUM en VELLINO.