Klantenservice Mijn Account Zakelijk
 

Julien Schaal Riesling Grand Cru Schoenenbourg

Schoenenbourg is een van de meest geprezen Grand Crus-wijngaarden van de Elzas, met notities over de wijnen die zelfst teruggaan tot de 16e eeuw. 

De gipsbodems hier produceren Rieslings die diep zijn, rijk met wat rokerige diepte en hints van honing. 

Gelegen ten noorden van Riquewihr, loopt de wijngaard langs de vrij steile zuid- en zuidoostflank van de Schœnenbourg-heuvel, op een hoogte van 265 tot 380 meter.

De druiven, allemaal met de hand geplukt, worden zorgvuldig gesorteerd en gaan voorzichtig naar de pneumatische pers. Lang persen is nodig om het best mogelijke sap te verkrijgen. Na het decanteren bij lage temperatuur begint het sap aan een lange alcoholische gisting (wilde gist) die tot 4 maanden kan duren.

Tonen van citrusvruchten met hints van honing. Een geconcentreerde wijn met lengte.

Past perfect bij gegrilde vis met tomaat en munt. Ook een welkome aanvulling bij smaakvolle geitenkaas.

James Suckling 94pts 

Land
Frankrijk
Regio
Elzas
Type
Stil
Druivenras
Riesling
Kleur
Wit
Smaakprofiel
Rijk
Aroma
Citrus Honing
Alcohol percentage
13,0%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Gegrilde Vis Geitenkaas
Serveer Temperatuur
10 - 12°C
Bekend van/door
James Suckling
Jaartal
2021
Restsuiker
6,5 g/l
Zuurgraad
5,0 g/l
Prijs
€ 15,- tot € 25,-
EAN-code
3332750006368
Flessen per doos
6
actionImage-empty
Julien Schaal Riesling Grand Cru Schoenenbourg
Levertijd 3-5 werkdagen
€ 17,95 per stuk
Incl. 21% BTW

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

De Elzas heeft een unieke combinatie van verschillende bodemsoorten. Roze zandsteen, blauwe leisteen, kalksteen, graniet, en vulkanisch gesteente behoren tot de meest interessante bodemsoorten van deze streek. Allemaal terug te vinden in de grand cru wijngaarden.

In 2011 met Oliver Biecher begonnen met hun wijngaard die uitsluitend gewijd is aan Grands Crus-wijnen uit de Elzas. Van Andlau tot Thann hebben we een aantal interessante wijngaarden gevonden die allemaal een sterk individueel karakter hebben.

Aan de voet van de heuvels van de Vogezen, net onder het kasteel van Haut-Koenigsbourg, hebben we onze wijnkelder gevestigd in het dorp Saint-Hippolyte.

Alle met de hand geplukte druiven worden zorgvuldig gesorteerd en voorzichtig in de pneumatische pers geplaatst. Een lange persing van minimaal 12 uur is nodig om het best mogelijke sap te extraheren.

Na het decanteren bij lage temperatuur begint het sap met de lange alcoholische gisting (wilde gist) die tot wel 4 maanden kan duren.

Er wordt geen zwavel toegevoegd en hierdoor kan de wijn zich zoveel mogelijk ontwikkelen. Het resultaat is een wijn die minder gevoelig is voor oxidatie en veel aromatischer is.