Klantenservice Mijn Account Zakelijk
 

Paul Mas Le Rosé

40% Grenache Gris, 20% Grenache Noir, 20% Pinot Gris, 10% Cinsault en 10% Caladoc. Het druivenras Caladoc is een redelijke onbekend Frans druivenras, een kruising van Grenache en Malbec/Cot welk voornamelijk zijn aangeplant in de Zuidelijke gebieden van de Languedoc. 
De verschillende druivenrassen worden na de oogst in de nacht apart gevinifieerd met een pneumatische pers, de wijn fermenteert vervolgens 3 weken bij maximaal 16°C, waarna de wordt gemengd en vervolgens 40 dagen op de droesem verblijft in een betonnen tank.

Le Rosé heeft een vriendelijke licht roze kleur, in de geur aroma’s van vers rood fruit. De smaak is fris, heerlijk fruitig met een zachte fruitige afdronk.

Heerlijk als aperitief maar ook als begeleider bij lichte gerechten zoals frisse salade met gegrild vlees, geitenkaas en Pasta Carbonara.

Land
Frankrijk
Regio
Pays d'Oc
Type
Stil
Druivenras
Grenache Noir Pinot Gris Cinsault Caladoc Grenache Gris
Kleur
Rosé
Smaakprofiel
Fruitig Zacht Fris
Afsluiting
Vinolok
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Licht koud voorgerecht Lichte Pastagerechten Geitenkaas Aperitief Pasta's Lunch
Serveer Temperatuur
8 - 10°C
Jaartal
2022
Restsuiker
2,5 g/l
Prijs
€ 5,- tot € 10,-
EAN-code
3760040436012
Flessen per doos
6
actionImage-empty
Paul Mas Le Rosé
Levertijd 5-10 werkdagen
€ 8,95 per stuk
Incl. 21% BTW

Andere klanten kochten ook…

De wijn heeft een briljante rosé kleur. Het bouquet is fruitig met elegante wilde aardbeien en kersen.
€ 9,79 per stuk
Op voorraad
complex maar delicaat met een mooie structuur
€ 11,95 per stuk
Op voorraad
Goed gemaakte Malbec die niet te log is.
 
€ 17,50 per stuk
Op voorraad

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

Opgericht in 1892, vertelt Domaines Paul Mas tegenwoordig het verhaal van eigenaar Jean-Claude Mas, die pionier was op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers.

De filosofie van Les Domaines Paul Mas is "Wereldwijn in een nieuwe wereld jasje’, wat inhoudt dat de karakteristieken van de bodem en de druivensoort behouden blijven, terwijl op hetzelfde moment een wijn wordt gecreëerd die past bij de behoefte van de consument: hoge fruitconcentratie met rijpe, zachte tannines. Elke wijn wordt geblend door Jean-Claude Mas, die samen met zijn mentor Georgio Grai de kunst van het blenden goed onder de knie heeft gekregen.

Tegenwoordig is 23% van de wijngaarden van Domaines Paul Mas biologisch en is elk wijndomein Terra Vitis gecertificeerd en heeft het een hoge milieuwaarde, niveau 3.

Domaine Paul Mas heeft de afgelopen 20 jaar talloze prijzen gewonnen; het werd drie keer op rij bekroond met de titel van EUROPEAN WINERY OF THE YEAR door Wine Enthusiast in 2020 en tot Beste Franse Producent bij Mondus Vini.