Een blend van viognier, vermentino, pinot gris, macabeu, sauvignon blanc en colombard. Elk druivenras wordt apart gevinifieerd. Het ontstelen en het persen begint kort daarna. De most ondergaat gedurende 2 weken de fermentatie in roesvrij stalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. Nadat het blenden klaar is rust de wijn gedurende 4 maanden op de lie. Een lichtgele kleur. Zeer elegant met hints van tropisch fruit, perzik en witte bloemen. Een rijke en fruitige afdronk met lichte minerale tonen. Past goed bij kreeft, jumbogarnalen en gegrilde vis. |
Op voorraad
€ 8,30 per stuk
Incl.
21%
BTW
|
Opgericht in 1892, vertelt Domaines Paul Mas tegenwoordig het verhaal van eigenaar Jean-Claude Mas, die pionier was op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers.
De filosofie van Les Domaines Paul Mas is "Wereldwijn in een nieuwe wereld jasje’, wat inhoudt dat de karakteristieken van de bodem en de druivensoort behouden blijven, terwijl op hetzelfde moment een wijn wordt gecreëerd die past bij de behoefte van de consument: hoge fruitconcentratie met rijpe, zachte tannines. Elke wijn wordt geblend door Jean-Claude Mas, die samen met zijn mentor Georgio Grai de kunst van het blenden goed onder de knie heeft gekregen.
Tegenwoordig is 23% van de wijngaarden van Domaines Paul Mas biologisch en is elk wijndomein Terra Vitis gecertificeerd en heeft het een hoge milieuwaarde, niveau 3.
Domaine Paul Mas heeft de afgelopen 20 jaar talloze prijzen gewonnen; het werd drie keer op rij bekroond met de titel van EUROPEAN WINERY OF THE YEAR door Wine Enthusiast in 2020 en tot Beste Franse Producent bij Mondus Vini.