Klantenservice Mijn Account Zakelijk

Paul Mas Le Blanc

Een blend van viognier, vermentino, pinot gris, macabeu, sauvignon blanc en colombard. Elk druivenras wordt apart gevinifieerd. Het ontstelen en het persen begint kort daarna. De most ondergaat gedurende 2 weken de fermentatie in roesvrij stalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. Nadat het blenden klaar is rust de wijn gedurende 4 maanden op de lie.

Een lichtgele kleur. Zeer elegant met hints van tropisch fruit, perzik en witte bloemen. Een rijke en fruitige afdronk met lichte minerale tonen.

Past goed bij kreeft, jumbogarnalen en gegrilde vis.

Land
Frankrijk
Regio
Pays d'Oc
Type
Stil
Kleur
Wit
Druivenras
Sauvignon Blanc Viognier Colombard Vermentino Pinot Gris Macabeo
Smaakprofiel
Elegant Rijk Fruitig Mineralig
Aroma
Tropisch Fruit Perzik Witte bloemen
Alcohol percentage
13,0%
Afsluiting
Vinolok
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Gegrilde Vis Kreeft Garnalen
Serveer Temperatuur
10 - 12°C
Jaartal
2020
Prijs
€ 5,- tot € 10,-
EAN-code
3453040011623
Flessen per doos
6
actionImage-empty
Paul Mas Le Blanc
Op voorraad
€ 8,30 per stuk
Incl. 21% BTW

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

Opgericht in 1892, vertelt Domaines Paul Mas tegenwoordig het verhaal van eigenaar Jean-Claude Mas, die pionier was op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers.

De filosofie van Les Domaines Paul Mas is "Wereldwijn in een nieuwe wereld jasje’, wat inhoudt dat de karakteristieken van de bodem en de druivensoort behouden blijven, terwijl op hetzelfde moment een wijn wordt gecreëerd die past bij de behoefte van de consument: hoge fruitconcentratie met rijpe, zachte tannines. Elke wijn wordt geblend door Jean-Claude Mas, die samen met zijn mentor Georgio Grai de kunst van het blenden goed onder de knie heeft gekregen.

Tegenwoordig is 23% van de wijngaarden van Domaines Paul Mas biologisch en is elk wijndomein Terra Vitis gecertificeerd en heeft het een hoge milieuwaarde, niveau 3.

Domaine Paul Mas heeft de afgelopen 20 jaar talloze prijzen gewonnen; het werd drie keer op rij bekroond met de titel van EUROPEAN WINERY OF THE YEAR door Wine Enthusiast in 2020 en tot Beste Franse Producent bij Mondus Vini.