Deze wijn is krachtig en complex, ook zijdezacht met een volle smaak. Alle fruitige smaken die passen bij de Merlot en de Cabernet Sauvignon druiven zijn te ontdekken: zwarte bessen en kruiden, met een toon van eikenhout en vanille.
Heerlijk bij gebraden lamsvlees, maar smaakt verder bij elk smaakvol vleesgerecht.
Het landgoed van Domaine de La Clapière is 60 hectare groot waarvan 30 hectare wordt gebruikt om wijn te produceren. Hier vindt u druivenrassen die van oudsher worden geassocieerd met dit gebied en die het best geschikt zijn voor het mediterrane micro-klimaat. Ook vindt u hier en een paar van 's werelds bekendste druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cinsault, Alicante en Carignan; binnenkort kan de Grenache hier ook nog aan toegevoegd worden. De bodem is hoofdzakelijk samengesteld uit alluviale terrassen, dat al lang wordt beschouwd als een bijzonder geschikte bodem voor de wijnbouw omdat door de diepte de wijnstokken zich goed kunnen wortelen. Het meest onderscheidende kenmerk van Domaine de La Clapière is echter de combinatie van de filterende werking van haar grind gebieden met de nabijgelegen ontsluitingen van oude rotsen. Hoewel het op het eerste gezicht niet duidelijk is, hebben de wijnen van dit wijnhuis hun beroemde complexiteit te danken aan deze mix van bodems.