Klantenservice Mijn Account Zakelijk

Bellingham Homestead Shiraz

Bellingham was het eerste bedrijf in Zuid-Afrika dat ging werken met shiraz. Het heeft dus een traditie hoog te houden. De shiraz voor deze wijn staat aangeplant op de noordelijke en oostelijke uitlopers van de Simonsberg, dus aan de kant van Paarl. De ondergrond van verweerd graniet is ideaal voor het maken van top-kwaliteit Shiraz.

Land
Zuid Afrika
Regio
Coastal Region
Type
Stil
Druivenras
Shiraz
Kleur
Rood
Smaakprofiel
Vol Kruidig
Aroma
Zoethout Pruimen Vanille Zwarte Peper
Alcohol percentage
14,0%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Stoofschotels
Serveer Temperatuur
14 - 16°C
Jaartal
2019
Prijs
€ 10,- tot € 15,-
Flessen per doos
6
actionImage-empty
Bellingham Homestead Shiraz
Op voorraad
€ 13,95 per stuk
Incl. 21% BTW

Andere klanten kochten ook…

Aroma' s van rijp rood fruit zoals kersen en bessen
€ 12,95 per stuk
Op voorraad
Heerlijke frisse witte wijn!
 
van € 11,95 per stuk
voor € 10,95 per stuk
Je bespaart 8%
Op voorraad
Deze Old Vine Zin is afkomstig van een zeer oude wijngaard, namelijk tussen de 35 en maar liefst 80 jaar oud.
van € 17,95 per stuk
voor € 15,95 per stuk
Je bespaart 11%
Op voorraad
De wijn is vol en krachtig en heeft een mooie geroosterde smaak met aroma's van zoete specerijen.
€ 17,95 per stuk
Op voorraad
Tropische wijn met een verfrissend profiel
 
€ 12,95 per stuk
OP=OP

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

Bellingham gaat ver terug naar 1693. In dat jaar plantten de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn vrouw, een Franse Hugenote, de eerste 1000 wijnstokken. Bellingham ontwikkelde zich daarna tot een Zuid-Afrikaans wijnhuis met een keur aan kwaliteitswijnen. Wijnen uit de Nieuwe Wereld, gemaakt op klassieke wijze. De huidige Bellingham range weerspiegelt de geschiedenis van het huis. Een geschiedenis verbonden met een gouden draad van innovatie, vindingrijkheid en een vooruitziende blik.

Bij Bellingham gaan we bij het wijnmaken uit van zogenaamde minimale interventie. We willen een natuurlijk product maken met zo min mogelijk ingrepen in de vinificatiekelder. Eeuwenoude methoden combineren we met hedendaagse technische hoogstandjes om kwaliteitswijnen te maken die de druif en het terroir weerspiegelen. Iedere fase van de productie krijgt alle tijd en aandacht. De nadruk ligt op het mondgevoel en het behoud van het karakter van de druif en het terroir. We gaan subtiel om met het lageren op hout. De wijnen krijgen structuur en complexiteit van de eikenhouten vaten zonder dat het druifeigen karakter erdoor wordt aangetast of overpowered.